ZET dobio nova vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju

ZET dobio nova vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju
Foto: Zagreb.hr

Zajedno s direktoricom ZET-a Ljubom Žgelom, gradonačelnik Milan Bandić predstavio je danas nova specijalizirana kombi vozila za prijevoz odraslih osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju, za čiju je kupnju Grad Zagreb izdvojio nešto manje od 2,2 milijuna kuna.

“Uvažavajući potrebe i probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom, Grad Zagreb posebnu pažnju posvećuje prijevozu osoba s invaliditetom, a koji je za korisnike besplatan”, rekao je gradonačelnik na Remizi.

ZET dobio nova vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju
Foto: Zagreb.hr

Navedenu uslugu, koja je na raspolaganju 24 sata dnevno, ukupno koristi oko 1300 osoba. Dnevno se preveze 80-90 odraslih osoba s invaliditetom, te 40-50 djece s poteškoćama u razvoju (vrtićka djeca, osnovnoškolci i djeca do 15 godina starosti), Prijevoz svakodnevno koriste za odlazak na posao, fakultet, u školu, na rekreaciju, radnu terapiju i ostale aktivnosti.

ZET uslugu prijevoza osoba s invaliditetom pruža još od 1994. godine, a kroz godine usluga se poboljšavala, a broj vozila se povećavao. Dokaz tome su ova 4 nova specijalizirana kombi vozila, sa kojima vozni park ZET-a sada broji ukupno 29 vozila. Nabavkom ovih novih vozila učinjen je još jedan iskorak u izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom.

“Dokazujemo da je Zagreb – Grad jednakih mogućnosti za sve. Naša je temeljna zadaća da budemo solidarni i na tome ćemo inzistirati”, zaključio je gradonačelnik na kraju.

Vozila su marke IVECO DAILY, opremljena su specijalnim rampama za osobe s invaliditetom ukupne nosivosti od 350 kg. Vozila zadovoljavaju najviše ekološke standarde zahvaljujući EURO VI motorima, a zahvaljujući automatskom mjenjaču vožnja će za korisnike biti još udobnija. Vozači i pratitelji prolaze stručnu obuku kako bi pomogli osobama s invaliditetom.