Završila era Ivice Mudrinića, dao ostavku na mjesto predsjednika uprave HT-a

Nakon 15 godina na čelu Hrvatskog telekoma (HT) Ivica Mudrinić dao je ostavku na mjesto predsjednika Uprave HT-a kako bi prihvatio novu poziciju u Deutsche Telekomu (DT), a njegovo mjesto 1. siječnja iduće godine preuzet će Davor Tomašković.

ivica-mudrinic
Izvijestivši danas o tim promjenama u Upravi, iz HT-a napominju da su odluke o tome donešene na današnjoj sjednici Nadzornog odbora HT-a.

Mudrinić će karijeru nastaviti u Bonnu u sjedištu DT-a, koji je većinski vlasnik HT-a, a pozicija će mu biti viši potpredsjednik DT-a zadužen za stratešku potporu članu Uprave DT Europe i tehnologije te Upravi DT-a.

Tomašković (rođen 1969.), kojeg je na poziciju novog predsjednika Uprave HT-a Nadzorni odbor imenovao na mandat od četiri godine, duži niz godina bio je na vodećim pozicijama nekih od najuglednijih hrvatskih kompanija i slovi kao jedan od istaknutijih menadžera mlađe generacije.

Karijeru je počeo u Ministarstvu znanosti i tehnologije, potom je nastavlja u Austriji u konzultantskoj kući McKinsey & Company, da bi se 2002. vratio u Hrvatsku i to baš u HT, na poziciju direktora strategije i razvoja.

Od 2004. preuzima poziciju predsjednika Uprave Tiska, nakon čega odlazi na mjesto predsjednika Uprave TDR-a, što je bio zadnjih sedam godina odnosno do proljeća ove godine.