Završeni radovi na Čulinečkoj cesti, od sutra u pogonu i novi kolektor

Završeni radovi na Čulinečkoj cesti, od sutra u pogonu i novi kolektor
Foto: Zagreb.hr

Otvorena je Čulinečka cestu na kojoj su se obavljali radovi na izgradnji kolektora Čulinečka – dionica od Trnave do Slavonske avenije u duljini 1.362 metara.

Radovi po fazama traju od proljeća i konačno sve privodimo kraju, rekao je gradonačelnik Bandić koji je otvorio saniranu ulicu te dodao da od sutra i službeno s radom počinje kolektor Čulinečka.

Direktor Vododposkrbe i odvodnje Marin Galijot je naglasio da se zahvaljujući izvedenim radovima u Čulinečkoj djelomično rasterećuje kolektor Dubrava, odnosno da se smanjuje broj poplavnih i tlačnih događaja u kolektoru Dubrava, što utječe na protok u svim na njega spojenim kolektorima.

Cilj je, kako je rekao, unaprijediti “odvodnju ovog dijela kanalizacijskog sustava, a konačno i povećali kvalitetu odvodnje za stanovnike i ostale subjekte”.

“Ovo je jedan od važnijih ovogodišnjih projekata Vododposkrbe i odvodnje. S ovim kolektorom koji bi sutra trebao biti spojen na centralni vod za pročišćenje otpadnih voda konačno rješavamo problem plavljenja Trnave i svih naselja koja gravitiraju tom kolektoru”, rekao je Marin Galijot.

Za radove koji su započeli krajem svibnja ove godine je utrošeno 17,8 milijuna kuna

Direktor Zagrebačkih cesta Dragan Perić je dodao da su Ceste u ovoj fazi sanirale kolnik u dužini 460 m, od Resničkog gaja II do Ulice Čulinec.