Svečano obilježen Dan Fakulteta političkih znanosti

Svečano obilježen Dan Fakulteta političkih znanosti
Foto: Zagreb.hr

Na Fakultetu političkih znanosti danas je održana svečana sjednica u povodu Dana fakulteta i 57. obljetnice ove visokoškolske ustanove.

Na svečanosti su uručene godišnje nagrade i priznanja najboljim studentima politologije i novinarstva.

“Gledajući iz perspektive Sveučilišta u Zagrebu koje je obilježilo 350 godišnjicu postojanja, mi smo jedna mlada, ali prilično ozbiljna institucija i smatram da ne zaostajemo niti za jednom sastavnicom Zagrebačkog sveučilišta”, istaknuo je dekan Fakulteta Zoran Kurelić.

Na svečanosti je bio i gradonačelnik Milan Bandić koji je, čestitavši profesorima i studentima 57. obljetnicu Fakulteta, istaknuo da je ponosan što je bio student upravo ovdje na Fakultetu političkih znanosti koji pruža širok spektar znanja.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras istaknuo je važnost Fakulteta kao ustanove koja djeluje u nekoliko znanstvenih smjerova, s posebnim naglaskom na stvaranje odgovornih i profesionalnih novinara.

Na studiju političkih znanosti nastava je organizirana u dva preddiplomska i dva diplomska studija politologije i novinarstva te dva doktorska i devet poslijediplomskih specijalističkih studija.

Komentari