Zaštitarska tvrtka reagirala na izjave gradonačelnika Tomaševića: “Iznio je čitav niz difamacija i neistina”

Foto: Screenshot Facebook

Nakon što su mediji prenijeli izviješća s konferencije za novinare na kojoj je gradonačelnik Tomislav Tomašević govorio o trošku čuvanja praznih stanova i poslovnih prostora, na njegove tvrdnje reagirala je zaštitarska tvrtka Bilić-Erić.

Iz Bilić-Erića navode i da je gradonačelnik Tomašević, bez bilo kakvog utemeljenja, poslovnu suradnju te tvrtke s Gradom Zagrebom predstavio u kontekstu nezakonitog postupanja.

“Zbog objektivnog informiranja i interesa javnosti napominjemo da je nakon provedenog javnog natječaja, trgovačko društvo Bilić-Erić d.o.o. Sesvete potpisalo predmetni Okvirni sporazum zajedno sa još tri društva za privatne zaštite gradskih prostora. Istim je ugovorom predviđeno čuvanje gradske imovine sukladno potrebama i nalozima Gradskog ureda za upravljanje imovinom”, stoji u priopćenju koje prenosi Index.

Iz tvrtke Bilić-Erić istaknuli su da su sve usluge obavili sukladno ugovoru, nalogu naručitelja te pozitivnim zakonskim propisima.

“Napominjemo da je predmet istog Ugovora čuvanje cjelokupne imovine koja je u vlasništvu Grada Zagreba, a ne samo nekakvih praznih stanova i poslovnih prostora, na što je maliciozno stavljen naglasak”, priopćili su.

Napomenuli su i da im nije isplaćeno 26.5 milijuna kuna, nego 17.566.164 kune, i to za “čuvanje svih objekata u Gradu Zagrebu, a ne za čuvanje nekakvih ‘napuštenih’ stanova”.

Zbog pojedinih odredbi Ugovora nisu u mogućnosti spominjati pojedinačne objekte, dodali su i napomenuli kako je riječ o nekoliko velikih napuštenih poslovnih kompleksa koji su vlasništvo Grada Zagreba ili su vraćeni na upravljanje Gradu Zagrebu.

“Ističemo kako je u cijelosti nejasno zbog kojih je motiva Tomašević na tiskovnoj konferenciji neprikladnim rječnikom i neprimjerenim usporedbama iznio čitav niz difamacija i neistina na račun Bilić-Erić, a zbog kojih isto društvo trpi štetu”, stoji u priopćenju.