Zaraženi muškarac “pobjegao” iz izolacije pa se potukao sa 61-godišnjakom, slijedi kaznena prijava!

Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv 36-godišnjeg muškarca zbog kršenja mjere izolacije koja su mu je određena zbog zaraze koronavirusom.

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “širenje i prenošenje zarazne bolesti” iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona i prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sumnja se da se 36-godišnji hrvatski državljanin nije pridržavao epidemioloških mjera i izolacije koja mu je određena od 2. do 12. studenog 2020. godine, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19. Naime, utvrđena je sumnja da je u nedjelju, 8. studenog u poslijepodnevnim satima svjesno napustio mjesto prebivališta te u Bedekovčini na cesti Naselja Sovinjak narušavao javni red i mir na način da je nekoliko puta udario 61-godišnjeg hrvatskog državljanina. Tom prilikom 61-godišnjak nije zadobio tjelesne ozljede, priopćila je Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Protiv 36-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona te će također biti podnijet i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.