Zaradili kaznenu prijavu zbog ilegalne prodaje duhana, evo kolika količina im je oduzeta

Foto: PU šibensko-kninska

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom i 30-godišnjakinjom osumnjičenima da su počinile nedozvoljenu trgovinu, priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako su osumnjičene u razdoblju od svibnja 2021.g. do srpnja 2023.g. prodavale domaći rezani duhan za novčani iznos od 200 kuna (do 31.12.2022.) ili 30 eura (od 1.1.2023.g.) po kilogramu. Utvrđeno je kako je 48-godišnjakinja s područja Virovitice putem dostavne službe slala pakete domaćeg rezanog duhana koje je zabranjeno na takav način prodavati, a koje pakete je 30-godišnjakinja s područja Primoštena preuzimala i dalje prodavala po dogovorenoj cijeni prema više osoba, dok je novac od prodaje uplaćivala 48-godišnjakinji na račun”, stoji u priopćenju.

Prilikom provođenja policijskih izvida od više osoba je oduzeto ukupno 1385 grama rezanog duhana te je utvrđeno kako su osumnjičene počinile ukupno 22 kaznena djela nedozvoljene trgovine.

Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.