Policija i Carina u garaži na Trnju otkrili veću količinu duhana i cigareta, uhićen 61-godišnjak

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Carinskom upravom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “nedozvoljena trgovina”.

Sumnja se da je 61-godišnjak “na području Trnja od točno neutvrđenog dana do početka lipnja 2024. godine, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, od zasad nepoznate osobe kupio veću količinu cigareta i sitno rezanog duhana raznih marki bez odgovarajućih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, s ciljem daljnje prodaje na ilegalnom tržištu, a čija je prodaja i promet zabranjena na teritoriju Republike Hrvatske sukladno Zakonu o trošarinama”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Naime, sumnja u nezakonito postupanje 61-godišnjaka potvrđena je jučer, 11. lipnja u popodnevnim satima postupanjem policijskih službenika i carinskih službenika koji su obavljenom pretragom unajmljene garaže na području Trnja koju je osumnjičeni koristio pronašli ukupno 93.90 kilograma sitno rezanog duhana, 244 šteke cigareta te 13 kutija cigareta raznih vrsta i marki koje nisu bile označene duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenika je oduzet novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje cigareta i sitno rezanog duhana.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.