ZANIMLJIVO OBJAŠNJENJE: Aleksandar Vučić otkrio zašto će sutra navijati za Maroko

Foto: EPP/Flickr

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je, komentirajući završnicu Svjetskog prvenstva u nogometu, izjavio da će sutra navijati za Maroko, a za koga će navijati u nedjelju još nije odlučio.

Sutra u 16 sati za treće mjesto igraju Hrvatska i Maroko, a dan kasnije u istom terminu na programu je veliko finale Argentina – Francuska.

“Čestitam svima koji su navijali za Hrvatsku na izvanrednim rezultatima. Ja sam bio i uz Argentinu, ali i uz Maroko. Mislim da susjede ne birate, tu vas Bog postavi, a prijatelje birate. Kada bih analizirao zbog čega sam navijao za sve druge osim za Hrvatsku, onda tu ima dosta razloga. Oni su i obiteljski i emotivni. Navijao sam za sve druge protiv susjeda, jer prijatelje birate i po sferama interesa, po odanosti, po međusobnom poštovanju, a ne po tome gdje žive. Idite u Hrvatsku na more, ja neću, lijepo se provedite i sve vam najbolje želim, navijajte za Hrvatsku, ima vas 11-12 posto koji ste navijali za njih, sve najbolje vam želim, ja neću”, rekao je Vučić u izjavi za Radioteleviziju Srbije (RTS).

Na konkretno pitanje za koga će navijati u finalu, opet se okrenuo utakmici Hrvatske.

“U finalu ne znam za koga ću navijati, ali znam za koga ću u utakmici za treće mjesto – za Maroko. To su naša braća koja nikada neće priznati nezavisno Kosovo, oni imaju probleme sa Zapadnom Saharom. Vi ćete reći cijeli Novi Pazar navija za Maroko jer su muslimani, pa što? To su naša braća i prijatelji”, zaključio je Vučić.