Foto: Press

Barba (Boris Babarović) i Spajki (Zvonko Spajić), dvojica prekaljenih rokera, udružili su snage i snimili zajednički album pod nazivom “Zagrebom našim”. Barba je još iz vremena dok je bio frontmen i prvi glas Crvenih koralja često pjevao pjesme o Zagrebu.

Spajki je kao rođeni Slavonac došavši u Zagreb, također napisao i snimio veliki broj skladbi o Zagrebu, Samoboru i Zaprešiću. Za ovo izdanje odabrali su najljepše pjesme iz tog vremena, ukupno njih jedanaest.

Aranžmane za pjesme radili su različiti autori, pa album zvuči raznovrsno i zanimljivo. Branko Glavan, Josip Pokupec. Tvrtko Hrelec, Mario Milat, Branko Podbrežnički i Semir Hasić poznata su aranžerska imena koja su garancija kvalitete produkcije i zvuka ovog albuma.

“Zagrebom našim” svakako je izdanje vrijedno slušanja, jer gotovo kronolški obilježava vrijeme i atmosferu Grada Zagreba od davnih osamdesetih, pa sve do danas. Boris Babarović Barba i Zvonko Spajić Spajki su pjevači koji su obilježili spomenuto vrijeme i ostavili ogroman trag na zagrebačkoj, ali i na hrvatskoj glazbenoj sceni. Bez obzira na dugogodišnji glazbeni staž oni ne posustaju i još uvijek sviraju i aktivno nastupaju.

Njihova publika zasigurno će s velikim iščekivanjem dočekati ovo izdanje i da uz njih dvojicu na njihovim poznatim plesnjacima ponovo zaplešu.