Zagrebački vatrogasci kreću u novu akciju, dronovima traže oštećenja od potresa opasna za prolaznike

Ilustracija | Foto: Pixabay

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba nastavlja će s pregledima potencijalno opasnih lokacija, sve u cilju povećanja sigurnosti i smanjenja rizika od nesreća, a kao priprema za nekonstrukcijsku i konstrukcijsku obnovu zgrada nakon potresa, priopćio je Grad Zagreb.

Vatrogasci u novu akciju kreću u petak, 18. veljače 2022., u 8.00 sati. Certificirani djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba letačkom će operacijom uz korištenje tri drona još jednom proći pješačku zonu koju su do sada pregledavali isključivo prema dojavama građana.

Sjedište operacije će biti u Kurelčevoj ulici u kojoj će biti smješteno i vozilo Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba za komunikacije i aktivnosti dronom te ujedno i zapovjedno mjesto.

Da podsjetimo, od potresa na Banovini zagrebački vatrogasci kontinuirano rade na uklanjanju prijetnji i odradili su preko 2000 intervencija na uklanjanju posljedica potresa, a protekle dvije nedjelje Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba provodila je sustavne preventivne preglede zgrada u Donjem gradu.