Zagrebačka vinoteka u ponudi ima vina vinarije kojoj je vlasnik George Clooney

Zagrebačka vinoteka u ponudi ima vina vinarije kojoj je vlasnik George Clooney
Foto: Promo

George i Amal Clooney plijene pozornost gdje god se pojave. Između ostalog, poznati su po dobrom stilu i ljubavi prema Europi. Za svoje vjenčanje su odabrali romantičnu Veneciju, a poznato je i da često uživaju u kući na jezeru Como.

Ovih su dana mediji prenosili vijest o kupnji još jedne nekretnine u Europi, ovoga puta u Provansi. Riječ je o Domaine du Canadel, vinskom imanju iz 18.stoljeća.

Zagrebačka vinoteka u ponudi ima vina vinarije kojoj je vlasnik George Clooney
Foto: Promo

Uz raskošnu vilu s bazenom i teniskim terenom prostiru se prekrasni vrtovi, jezero, maslinik i vinograd od 25 hektara.
Zbog biodinamičkog uzgoja vinograd je certificiran kao organski.

Loze su raspoređene po ‘terasama’, a kameni zidovi oko njih ograničavaju eroziju i reguliraju temperature i protok kišnice.
Vinarija Domaine du Canadel poznata po specifičnoj proizvodnji vina i ručnoj berbi grožđa. Samoj berbi i procesima odležavanja pridaje se velika pažnja.

Kako bi u potpunosti izrazile sve svoje nijanse, svaka parcela vinograda bere se zasebno u idealnoj zrelosti i zasebno se vinificira. Svaki tank stoga ima svoje suptilnosti i svoj karakter.

Kakav će karakter u notama vina donijeti novi vlasnik tek će vrijeme pokazati, no obzirom na to da se George Clooney već okušao u proizvodnji alkoholnih pića, ne sumnjamo da će vinarija Domaine du Canadel doživjeti promjene i svakako svjetsku popularnost.

Zagrebačka vinoteka u ponudi ima vina vinarije kojoj je vlasnik George Clooney
Foto: Promo

U ponudi Vinolog wine shopa možete pronaći dvije najomiljenije sorte vina iz ove vinarije : rose i crni cuvee.

Chateau Canadel rose, berba 2020 ima certifikat bio vina. Napravljen je od mješavine ručno branih sorti grožđa: Mourvedre, Cinsault i Grenache. Dominiraju arome breskve i egzotičnog voća. Vino ima lijep izbalansiran okus, punog tijela i težine. Definitivno nije svakodnevni Rosé.

Postoji razlog zašto Provence Rosés, a posebno oni iz Bandola – izazivaju toliko poštovanja. Ovo je vino koje će vas natjerati da preispitate svoje poglede na Rosé. Svakako isprobajte!

Chateau Canadel crni cuvee, berba 2018. od sorti Mourvedre, Cinsault, Grenache i Syrah iz trsova koji su okrenuti prema jugu, dozrelih na puno sunca.

Svaka sorta daje svoj doprinos i miješanjem daje neodoljivu kombinaciju. Maleno, crno grožđe Mourvedre proizvodi vrlo taninsko vino, Cinsault, grožđe svijetle kože, doprinosi značajnim aromama. Grenache dodaje tijelo, koncentraciju i živopisne okuse crvenog voća, dok Syrah daje strukturu, slanost i note crno voće. I ovaj crni cuvee ima certifikat bio vina.

Chateau Canadel vina možete pronaći u Vinolog wine shopu, Božidara Adžije 34, Zagreb.