Zagrebačka policija razriješila ubojstvo muškarca čiji je nestanak prijavljen 2022. godine

Ilustracija | Foto: MUP

Zagrebačka policija razriješila je ubojstvo 58-godišnjeg muškarca čiji je nestanak prijavljen 2022. godine.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom, državljaninom Savezne Republike Njemačke, stranac s reguliranim boravkom u Republici Hrvatskoj i 61-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘teško ubojstvo’ na štetu 58-godišnjaka”, priopćila je POU zagrebačka.

Sumnja se da je 61-godišnjakinja, s ciljem pribavljanja znatne imovinske koristi za sebe, ali i za osumnjičenog 57-godišnjaka, bivšeg člana obitelji, od druge polovice prosinca 2021. godine pa do prve polovice siječnja 2022. godine, krivotvorila lažne isprave temeljem kojih je u siječnju i veljači 2022. godine, kao punomoćnica prodavatelja oštećenog 58-godišnjaka, prodala poslovni prostor u Dubrovniku trećim osobama za 400.000 eura.

Potom su, sumnja se, osumnjičeni 57-godišnjak i 61-godišnjakinja u vremenskom razdoblju od 22. veljače 2022. godine pa do 12. ožujka 2022. godine, u vremenu kada je već bio prijavljen nestanak oštećenog 58-godišnjaka, u namjeri da ga ubiju, namamili u unajmljeni stan na području Svete Nedelje, a koji su osumnjičene osobe prethodno unajmile.

U spomenutom stanu su, na zasad neutvrđen način, usmrtili oštećenog 58-godišnjaka kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali znatnu stečenu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura koju su međusobno podijelili.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičene su osobe predali pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku, dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.