Zagrebačka pivovara će na Bundekfestu točiti – Lӧvenbräu

bundekfest_najava

“Na ovogodišnjem Bundekfestu, koji se održava od 25. rujna do 5. listopada, po prvi puta će sudjelovati i gradovi prijatelji Grada Zagreba – Rim, Beč, Budimpešta i Ljubljana, a ukupan prihod donirat ćemo za područja stradala u poplavi u Županjskoj Posavini i ostalim područjima gdje su poplave napravile veliku štetu”, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare, na Bundeku, na kojoj su izneseni detalji i program ove prepoznatljive zagrebačke manifestacije.

“Od šikare smo napravili prekrasan park na Bundeku, a manifestacijama kao što je i Bundekfest udahnjujemo mu dušu”, dodao je gradonačelnik, istaknuvši da se Bundekfest razvija i obogaćuje, postaje bolji iz godine u godinu, prerastajući u prepoznatljivu turističku atrakciju Zagreba koja okuplja sve više posjetitelja.

Osim bogatijeg glazbenog programa, u okviru kojega će nastupiti Hlado pivo, Grupa Silente, Colonia, Danijela Martinović, Toni Cetinski, Massimo, Psihomodo pop, Let 3, Dino Merlin, La Fiesta, klape Cambi, Maslina i Šufit, te najbolji hrvatski tamburaši, na ovogodišnjem Bundekfestu održat će se i festival balona, brojni performansi, edukativne i zabavne radionice za djecu, Baltazar grad, a bit će tu i spektakularni lunapark, najavio je ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Antun Nalis.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld istaknula je da zagrebački turizam, u odnosu na kolovoz prošle godine, ima rast od 13% što se tiče dolazaka turista i preko 20% više noćenja, što znači da se Zagreb pozicionirao kao poželjna europska destinacija. I gradovi prijatelji također su prepoznali naš Grad i Bundekfest. U gastronomskoj ponudi Rima uživat ćemo svih 11 dana, Budimpešta nam priprema program iznenađenja od 26. do 28. rujna, Ljubljansku gastro ponudu moći ćemo probati od 30. rujna do 2. listopada, a glazbeni program i gastronomski sadržaji Beča očekuju nas od 3. do 5. listopada, dodala je Martina Bienenfeld.

“Zagrebačka pivovara, glavni pokrovitelj manifestacije sustavno podržava gradske manifestacije, a posebno nam je drago što možemo poduprijeti Bundekfest, manifestaciju koja poboljšava i podiže turističku ponudu Zagreba”, rekla je voditeljica Korporativnih komunikacije Tina Puhalo Grladinović, najavivši da će posjetiteljima biti ponuđeno kvalitetno pivo Lӧvenbräu, koje se toči i na nadaleko poznatom Oktoberfestu.