Zagreb Pride: Nikad više sudionika, nikad manje policije

U Zagrebu se održava dvanaesta povorka ponosa LGBT osoba i obitelji Zagreb Pride 2013. Okupila je rekordan broj sudionika, prema nekim procjenama – i do 10.000. Među njima su bili i Vesna Pusić te Sanja Musić Milanović.

zagreb-pride

U ime svih obitelji moto je pod kojim se ove godine održava povorka. Bez obzira na to što je riječ o najvećem Prideu dosad – incidenata nije bilo.

Za homofoba godine izabran je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a za homofrenda Mile Kekin iz Hladnog piva.

Organizatori Zagreb Pridea poručili su da današnjom povorkom ponosa LGBT osoba žele pokazati da koračaju u ime svih obitelji, odupirući se svakoj podjeli i diskriminaciji, poniženju i napadu. “Zadnjih smo tjedana ponavljali da je ovo zemlja za sve nas. U povorci ponosa to smo i pokazali tako što smo svi zajedno – lezbijke, gejevi, transrodne, interseksualne, biseksualne i queer osobe, rame uz rame, s našim strejt roditeljima, bakama i djedovima, prijateljima i prijateljicama koračali u ime svih obitelji”, ističu, prenosi HRT.

U poruci hrvatskoj Vladi naglašavaju kako ne pristaju ni na što ispod priznavanja njihova punog ljudskog i obiteljskog dostojanstva, slobode i zaštite njihovih obitelji i djece.

Povorka ponosa Zagreb Pride LGBT osoba počela je u 14 sati na Trgu žrtava fašizma, prošla je središtem Zagreba, a skup završava u parku Zrinjevac.