Zagreb Beer Fest održava se od 23. do 26. svibnja, otkrivena imena izvođača koji će zabavljati posjetitelje

Zagreb Beer Fest
Foto: Filip Bušić

Zagreb Beer Fest, mnogima omiljeni proljetni open-air festival u centru grada, ove se godine održava od 23. do 26. svibnja.

Nakon prvog vala najavljenih glazbenih imena koja će stati na ovogodišnju festivalsku pozornicu, otkrivena su još četiri izvođača. U Park dr. Franje Tuđmana na sedmo izdanje festivala stižu i Edo Maajka i Kawasaki 3P.

U godini u kojoj obilježava dvadeset godina od objave kultnog albuma “No Sikiriki”, Edo Maajka stiže na pozornicu Zagreb Beer Festa. Neki od kultnih hip-hop klasika s navedenog izdanja, poput naslovne pjesme “No Sikiriki” ili “Pržiiii” sigurno će se naći na set-listi koju sprema za ovaj nastup.

Kawasaki 3P, jedan od najvažnijih hrvatskih rock bendova posljednjih desetljeća, u ovoj je godini najavio svoj veliki povratak. Svoju neumornu rock energiju donose i na Zagreb Beer Fest, gdje će s publikom podijeliti dobro poznate ska punk rock tripove i riffove u pjesmama “Ni Da Ni Ne”, “Antonija” i “Puta Madre”.

Uz njih, u novom valu otkrivenih imena koji stižu na ovogodišnje izdanje festivala potvrđeni su i Ministranti, riječki rockeri predvođeni Draženom Baljkom, gitaristom iz benda Let3 te varaždinsko-zagrebački bend Rimljani ite doma, koji se nakon pet godina u izmijenjenoj postavi vraća na scenu.

Ranije je potvrđeno kako na pozornicu Zagreb Beer Festa stižu i splitske hip-hop ikone TBF i Vojko V, sve zamijećenija zagrebačka glazbenica i autorica Miach, sinjski beskompromisni rockeri MORT i domaća alternativna senzacija IDEM.

Svi ljubitelji vrhunske glazbe, pivskog osvježenja i druženja na otvorenom i ovog će proljeća moći uživati na Zagreb Beer Festu. Već sada se dobro zna da će se u ponudi festivala ponovno naći više od 180 vrsta piva iz asortimana industrijskih i craft pivovara, a posjetitelji će moći uživati u nizu besplatnih koncerata na otvorenom, iz urbanih rock, pop i hip-hop žanrova.

Više od tristo tisuća posjetitelja bilo je dio dosadašnjih izdanja festivala, koji se kroz godine oblikovao u jedno od najomiljenijih i najiščekivanijih proljetnih događanja u Zagrebu i okolici. Prošlogodišnje izdanje festivala ostvarilo je i rekordne brojke posjećenosti, pogotovo treća večer kada je moćni spoj rocka i hip-hopa oduševio više od 20.000 posjetitelja, a glavni koncertni akteri bili su Grše i PipsChips&Videoclips.

Ovogodišnje sedmo izdanje festivala održat će se također kroz četiri dana, od 23. do 26. svibnja, a ulaz je besplatan. U narednim tjednima bit će otkrivena još glazbenih imena koja stižu na ovogodišnji Zagreb Beer Fest.