ZAGIJU U ČAST: U auli zgrade Gradske uprave otvorena zanimljiva izložba

ZAGI-za-EUG2016

Uoči Europskih sveučilišnih igara 2016., koje će se održati u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u auli zgrade Gradske uprave izložbu ZAGI za EUG2016, autora Igora Novakovića.

Uz zahvalu Gradu Zagrebu i gradonačelniku Bandiću na potpori, predstavnik organizatora EUG 2016. Zrinko Čustonja rekao je da je Izložba svojevrsni podsjetnik na važnost i uspješnost Univerzijade ’87., nastala iz želje za očuvanjem maskote Zagija te kako bi se mlade generacije educirale o tome što jedan takav projekt može značiti za grad.

“Zagreb će od 12. do 25. srpnja, kao jedan od domaćina Europskih sveučilišnih igara, ponovno potvrditi da je grad koji podupire sport i obrazovanje”, naglasio je zagrebački gradonačelnik, izrazivši zadovoljstvo se ovaj Projekt radi zajedno s Rijekom.

“Objekti koji su izgrađeni za Univerzijadu ’87. bit će okosnica na kojoj će se odvijati ove Igre”, dodao je, najavivši da će održavanje EUG 2016. biti obogaćeno otvorenjem fontana u Ulici hrvatske bratske zajednice i Branimirove ulice.

Foto: Zagreb.hr