ZA 1000 RADOSTI: Na Trgu bana Jelačića održana humanitarna prodaja božićnih drvaca

ZA 1000 RADOSTI: Na Trgu bana Jelačića održana humanitarna prodaja božićnih drvaca
Foto: Zagreb.hr

U okviru tradicionalne akcije Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti”, koja se ove godine provodi pod nazivom “Probudi dobro u svijetu”, na Trgu bana Josipa Jelačića održava se humanitarna prodaja božićnih drvaca koja tradicionalno daruju Hrvatske šume.

Obilaskom štandova i kupnjom božićnog drvca gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, pridružio se akciji naglasivši pritom da uvijek moramo pomagati ljudima u nevolji, a pogotovo u blagdansko vrijeme kako bi svi osjetili duh Božića.

Akcija koja ima za cilj pomoći obiteljima koje se ne mogu same boriti protiv siromaštva, bolesti, socijalne isključenosti a time i graditi društvo solidarnosti, socijalne osjetljivosti i zajedništva.

Već gotovo dvadeset godina Hrvatski Caritas provodi nacionalni program “Za 1000 radosti” kako bi potaknuo građane i tvrtke , a napose djecu i mlade, na djelatnu ljubav i konkretnu pomoć obiteljima u potrebi. “Probudi dobro u svijetu” naziv je ovogodišnje akcije kojim se šalje poruka da budeći svjetlo u svojoj sredini širimo dobro i mijenjajući živote ljudi oko sebe mijenjamo svijet nabolje.

Komentari