Vrapče dobilo novu autobusnu liniju, evo kojom trasom će voziti…

zet-minibus

Inauguralnom vožnjom od Vrapčanske aleje do Oranica i natrag, danas je puštena u promet nova autobusna linija br. 145, koja bolje povezuje građane tog dijela grada sa ostalim ZET-ovim linijama.

Kako je objavljeno na njegovom Facebook profilu, među prvim putnicima bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je ovoga puta izrazio zadovoljstvo novootvorenom linijom te zahvalio mjesnom odboru na angažmanu kako bi se prikupili potpisi mještana što je, kako kaže, doprinijelo i njegovoj potpori ovom projektu od samog početka.

Mini autobusi će polaziti svakih 45 minuta od Vrapčanske aleje i vozit će Bolničkom, Žagarovom, Vrapčanskom, Ulicom Oranice te Zagrebačkom cestom. U povratku će prometovati Medarskom, Ulicom Oranice te Ilicom natrag do Vrapčanske aleje.

Na trasi dugoj šest kilometara uspostavljeno je ukupno devet stajališta a prema riječima voditeljice ZET-a, Ljube Žgele, linija će se pratiti te, ovisno o potrebama putnika, dalje usklađivati. Prvi polasci nove linije su u 6 sati i 10 minuta, a zadnji u 20.05 sati.

bandic-zet-voznja