VRAĆA SE LEGENDARNA KAVANA CORSO: Budući da je riječ kulturnom dobru, obnovit će se u izvornom obliku

Kavana Corso
Foto: Zagreb.hr

Na Međunarodni dan muzeja, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je prostor bivše kavane Corso, koji se u okviru Projekta revitalizacije povijesne jezgre Zagreba namjerava obnoviti i vratiti u prvobitnu namjenu.

Naime, Grad Zagreb i Ministarstvo državne imovine, usuglasili su se oko zamjene nekretnina na način da se objekt kavane Corso, na raskrižju Ilice i Gundulićeve ulice, koji je u vlasništvu Republike Hrvatske prepiše Gradu, a dva objekta u vlasništvu Grada koje koriste državne institucije: Visoki prekršajni sud u Šenoinoj 30 te Ministarstvo financija koje koristi zgradu u Frankopanskoj 1, prepišu Republici Hrvatskoj.

“U ovom prostoru na početku 20. stoljeća, ugledni pisci, redatelji i glumci najradije su provodili svoje vrijeme”, rekao je gradonačelnik te dodao kako su sa Goranom Marićem, aktualnim ministrom državne imovine, zadnja tri mjeseca radili na ovom projektu te se s njim usuglasili oko zamjene nekretnina.

“Nakon što riješimo procjenu nekretnina koja je uvjet za sklapanje ugovora o zamjeni nekretnina, raspisat ćemo natječaj za udruženja zagrebačkih i hrvatskih arhitekata, kako bi napravili autentičnu zagrebačku kavanu Corso”, objasnio je gradonačelnik.

Kavana Corso
Foto: Zagreb.hr

Sanja Cvjetko Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada naglasila je kako je ova zgrada zaštićena kao pojedinačno kulturno dobro i u tom duhu, unutrašnjost zgrade bit će obnovljena u svim svojim integralnim dijelovima, od kojih neki sada nedostaju.