Vozio bez dozvole, na pješačkom naletio na pješakinju i pobjegao. Uhićen je i doveden sucu za prekršaje!

Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija pronašla je i uhitila 52-godišnjeg vozača motocikla koji je na križanju Selske i Horvaćanske na pješačkom prijelazu naletio na pješakinju i potom napustio mjesto nesreće.

On je 31. siječnja 2023. godine oko 18.30 sati, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita, upravljao motociklom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Horvaćanskom cestom u smjeru istoka, priopćila je PU zagrebačka.

Dolaskom do raskrižja sa Selskom cestom, a gdje se nalazi vidno obilježeni pješački prijelaz, skrenuo je udesno bez da se nije pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može pravodobno zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake.

Tada je motociklom naletio na pješakinju koja se kretala preko obilježenog pješačkog prijelaza Horvaćanske ceste u smjeru sjeveroistoka. Nakon prometne nesreće 52-godišnjak je napustio je mjesto događaja.

Istog je dana u Kosorovoj ulici pronađen osumnjičeni s kojim je obavljen razgovor na okolnosti prometne nesreće te mu je ponuđeno utvrđivanje prisutnosti opojnih droga i lijekova u organizmu pomoću odgovarajućih sredstava i uređaja, a koje je isti odbio.

Odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3229,12 eura.