Više od 30 godina uspješnog poslovanja zagrebačke tvrtke Petrokov

Foto: Press

Na temeljima uspješnog obiteljskog poslovanja tvrtka Petrokov, nakon više od 30 godina, jedno od 250 najuspješnijih hrvatskih poduzeća i druga veleprodajna tvrtka na tržištu u segmentu grijanja, hlađenja, sanitarija i obnovljivih izvora energije.

Snažno orijentiran na rast i širenje poduzeća, a posebno na razvoj vlastite robne marke Pe-Line i omnichannel pristupa kroz razvoj web trgovine, Petrokov uspješno prati najnovije trendove u industriji i predstavlja pouzdanog partnera i jamstvo za kvalitetu.

Glavne su to poruke koje je vodstvo kompanije predstavilo javnosti. Susanne Schneider, vlasnica i Simona Zavratnik, suvlasnica i direktorica tvrtke Petrokov prisutnim su novinarima u Zagrebu predstavile poslovne rezultate, planove za budućnosti kao i trendove u industriji. Kao se čulo, unatoč izazovnim pandemijskim godinama, Petrokov je tijekom 2020. i u 2021. godini nastavio s uspješnim poslovanjem, ostvarujući 15 posto rasta ukupnog prihoda u odnosu na 2019. godinu. Tvrtka je ostvarila rast i kroz otvaranje novih poslovnica i nova zapošljavanja, stoga trenutačno zapošljava 200 zaposlenika u 9 poslovnica diljem Hrvatske. Kako bi se dodatno pozicionirao kao moderna tvrtka koja prati svjetske trendove i iste donosi na hrvatsko tržište, Petrokov je u 2021. predstavio i novi vizualni identitet. „S iskustvom preko 30 godina u svojoj branši, uvijek nastojimo pratiti najnovije svjetske trendove kako bismo kupcima ponudili vrhunsku kvalitetu te suvremen i inovativan dizajn proizvoda. Cilj nam je biti pouzdan partner našim klijentima i tvrtka u samom vrhu svog područja poslovanja. Unatoč svim tržišnim neprilikama, nastavili smo s rastom prihoda te smo u 2022. godini ponovno dobili AA+ bonitetnu ocjenu koja je još jedan dokaz našeg rasta i pouzdanosti“, istaknula je Simona Zavratnik, direktorica i suvlasnica tvrtke Petrokov. Tvrtka je posebno ponosna i na uvođenje vlastite robne marke Pe-Line koja objedinjuje proizvode renomiranih domaćih i europskih proizvođača za grijanje, hlađenje, asortiman sanitarnih i instalacijskih proizvoda te proizvoda iz obnovljivih izvora energije, a koji se ističu svojom kvalitetom i funkcionalnošću te pristupačnim cijenama. Više od šest tisuća proizvoda kupci mogu pronaći i na Petrokovoj web trgovini koja se svakodnevno nadopunjuje i ažurira. Petrokov je odnedavno i član EDIT-a, najveće europske organizacije koja zastupa neovisne veleprodajne tvrtke.

„Priča koja je započela davne 1990. godine danas je mjerilo za stručnu uslugu najbolje kvalitete, društvenu odgovornost i brigu o zaposlenicima. Individualni pristup u poslovanju, obiteljska tradicija te timski rad, dodatni su razlozi zašto je Petrokov prepoznat među poslovnom zajednicom i svojim vjernim kupcima, a naša vizija ostaje i dalje ista, biti u samom vrhu područja poslovanja te kroz stabilan i održivi razvoj svojim partnerima i zaposlenicima pružati dobro okruženje i poslovnu sigurnost“, zaključila je Susanne Schneider, vlasnica Petrokova.

Uz jasnu poslovnu strategiju i fokus na rast, društvena odgovornost također je duboko ukorijenjena u poslovanje tvrtke. Uz različite humanitarne i donacijske aktivnosti te brigu o zajednici, tvrtka je orijentirana i na održivi razvoj. Kako bi maksimalno iskoristili čistu energiju proizvedenu putem obnovljivih izvora energije, Petrokov je na krovove sjedišta u naselju Sveta Klara u Zagrebu još 2012. godine postavio fotonaponski sustav ukupne snage 400 kW, tada najveću fotonaponsku elektranu u Hrvatskoj i time postao jedan od lidera u korištenju obnovljivih izvora energije.

Uz konferenciju, novinarima je predstavljen i PET Sajam – sajam noviteta koji se u sjedištu Petrokova održava već šestu godinu zaredom. Na njemu se predstavlja 50 izlagača s bogatim asortimanom inovativnih proizvoda koji prikazuju i najnovije trendove u obnovljivim izvorima energije. Posjetitelji su na ovom cjelodnevnom događanju mogli pogledati i proizvode Petrokove robne marke Pe-Line te dobiti i besplatne stručne savjete o uređenju doma za koje su na sajmu bili dostupni Petrokovi stručnjaci.