VINART GRAND TASTING: Prilika da kušate birana vina hrvatskih vinarija

vino
Foto: Pixabay

Nakon niza zanimljivih radionica sa vertikalnim kušanjem vina u petak i subotu, 2 i 3. ožujka na redu je ovogodišnji Vinartov Grand Tasting u zagrebačkoj Laubi, kući za ljude i umjetnost. Oba dana festival vina traje od 12 do 19 sati.

Na Vinart Grand Tastingu možete kušati vina biranih vinarija s hrvatskog tržišta. Ovaj festival donosi prokušane i prepoznate prakse svjetskih vinskih festivala u koje unosi inovativnost… Potpuno posvećen kvaliteti, ovo je festival na kojem vinari izlažu isključivo uz pozivnicu. Godine našeg predanog rada i istraživanja svijeta vina uložili smo u odabir onih vinara za koje smatramo da su kvalitetom predvodnici u svom cjenovnom razredu na hrvatskom tržištu i pozvali ih da izlažu svoja vina.

Manifestacija s takvom koncentracijom izvanrednih uzoraka u tako kratkom vremenu i na jednom mjestu ne dolazi baš često. Ujedno, ovo je izvrsna prilika da popunite vlastitu vinsku arhivu onim teško dostupnim vinima koja svi tražimo.

Ovo vam omogućuje naša Pop-Up Vinoteka. U nadi da naši posjetitelji, entuzijasti, vinski zaljubljenici neće lutati ulicama grada u potrazi za onim jednim vinom koje ih se najviše dojmilo, sva su izložena vina kupcima dostupna u Pop-Up Vinoteci. Svi izlagači imaju obavezu izložena vina ustupiti Pop-Up Vinoteci na prodaju čime potičemo razvoj kulture vina. Količine su ograničene, dobro je biti među prvima.

Ovo je drugi dom za sve one koje pokreće ideja kvalitete. Mjesto gdje vinari mogu braniti istinske boje svojih vina, a posjetitelji mogu uživati u plodovima njihova truda, vještine i ljubavi.

U sklopu ovogodišnjeg Vinart Grand Tastinga, biti će postavljena izložba fotografija “In Mio Veritas”, čiji je autor legendarni fotograf Mio Vesović. Fotografije prikazuju motive pejzaža i radnika iz vinograda u vrijeme berbe.

Cijena ulaznice na festival je 150 kn, a uključuje bon u iznosu od 40 kn za taxi prijevoz kući ili butelju vina u Pop Up Vinoteci. (M. Petković)