VIDEO: Tedi Spalato i klapa Berulia objavili spot u kojem ljepote Komiže, Brela i Modre špilje oduzimaju dah

Foto: Slaven Jurić

Tedi Spalato i klapa Berulia suradnju su započeli prije deset godina, a more, taj neiscrpan izvor inspiracije, potakao ih je da udruže glazbene snage na novom glazbenom djelu.

Njihova oda moru napokon je dobila i glazbeni spot u režiji Slavena Jurića.

“S Tedijem smo krenuli surađivati 2013. kad je jedna klapa otkazala nastup s njim. Mi smo tu uskočili”, pojasnio je Antonio Šošić početak Tedijeve suradnje s klapom iz Brela. Sada ih više ne veže samo posao, već i prijateljstvo pa se Tedi, radeći na Porinom nagrađenom albumu “Ime mi je nevažno” sjetio upravo njih.

“Tedi nam je otpjevao neke svoje buduće pjesme, koje idu na album sa željom da mu budemo gosti. Jedna od njih bila je i ‘More'”, rekao je Antonio i dodao: “Učinila mi se nedorečena i nezavršena pa sam stihove Branka Slivara dopunio, a i Tedijevu sam melodiju, naravno uz njegov blagoslov, izmijenio. Tako smo dobili ovo ‘More'”.

Spot u režiji Slavena Jurića savršeno je zaokružio pjesmu. Satkan je kao oda moru, načinu života uz more, dalmatinskim brodovima i ribarima, ljepotama Dalmacije. Snimalo se na putu trajektom iz Splita na otok Vis, u gradu Komiži, u Brelima kod svima poznatog kamena ilitiga Šakana te predivnoj Modroj špilji, što je klapu posebno oduševilo. U spotu se pojavljuje i čuvena falkuša u kojoj je klapa zaplovila. Gajeta falkuša simbol je života na području Visa, Korčule i Palagruže te savršeno utjelovljuje sve što se pjesmom i spotom željelo reći.

Pjesma “More” Tedija Spalata i klape Berulia proglašena je najboljim kantautorskim djelom na ovogodišnjim Večerima dalmatinske šansone. Osim nagrade, osvojili su i srca publike.

Ta je nagrada samo jedna u nizu stvari zbog kojih govore da je 2023. Tedijeva godina. S albumom “Ime mi je nevažno” osvojio je nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe te uz orkestar Gorana Rukavine do zadnjeg mjesta napunio je Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog gdje mu se uz ostale goste pridružila i klapa Berulia. Publika se slaže, oni su odlična kombinacija te se raduju budućim suradnjama.