VIDEO: Spoj tradicije i modernog popa u novoj pjesmi Alena Đurasa

Foto: Screenshot Youtube

Finalist showa “The Voice 2016.”, sudionik Eurosonga 2017., 5 singlova, više od 100 pojavljivanja na HRT-u, više od 900 otpjevanih pjesama na televiziji, više od 700 nastupa – koncerti, gaže, eventi, gostovanja, mjuzikli, animirani filmovi…sve to i puno više od toga je Alen Đuras koji će se na ovogodišnjoj Dori predstaviti pjesmom “A Tamburitza Lullaby”!

Alen Đuras je pjesmom “A Tamburitza Lullaby” ujedinio Argentinu, Švedsku i Hrvatsku, a tradicionalni hrvatski instrument tamburicu spojio s modernom pop/edm produkcijom.

Alen Đuras – A Tamburitza Lullaby:

“A Tamburitza Lullaby je pjesma u kojoj je autorsko – produkcijski tim Saunacat po prvi puta uspio prikazati tamburicu u modernom i pop aranžmanu. Naravno, pjesma nebi bila tako posebna da nije bilo Krunoslava Dražića koji je snimio tamburicu. Pjesma govori o mladom paru koji je prekinuo svoju dugogodišnju vezu, ali su se zakleli da se nikad neće zaboraviti. Zato se sad prisjećaju kad su biti mladi, kad su bili djeca i pjevali si uspavanke. Jako se veselim Dori i nadam se da će vam se svidjeti pjesma. Lyric video radili su kolege iz Argentine i ubacili smo neke elemente koje ćemo koristiti i na samom nastupu na Dori ” – rekao je Alen Đuras.

“Prvi dio pjesme je nastao na jednom songwriting-sessionu u Stockholmu i tada je bila zamišljena kao balada, a drugi dio pjesme je napravljen i završen u Zagrebu gdje smo ipak odlučili za jednu bržu verziju. Što se tiče samog nastupa na Dori, pripremamo jedan vrlo zanimljivi scenski nastup koji će se zasigurno svidjeti gledateljima”, rekao nam je Siniša Reljić – Simba, jedan od članova autorsko–producentskog tima Saunacat.