VIDEO: Pogledajte film “Zagreb Sport Story”, nagrađen na berlinskom festivalu

Foto: Screenshot Youtube / TZGZ

Promotivni film “Zagreb Sport Story” Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) osvojio je drugo mjesto na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Berlinu – Das goldene Stadttor i to u kategoriji “City International”.

Idejni autor filma koji stavlja naglasak na Zagreba kao sportsku destinaciju je TZGZ, a izvršni producent agencija Šanavala.

Ovaj najpoznatiji festival turističkog filma održava se u sklopu najvećeg međunarodnog turističkog sajma na svijetu – ITB, održanog 7.-9. ožujka. Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld ističe zadovoljstvo vrijednim priznanjem.

“Ova nagrada pokazuje da osim posjetitelja i struka prepoznaje odlike Zagreba, cijenimo je kao posebno priznanje za trud i profesionalni rad uložen u promociju našeg grada. Primjećujemo velik interes i optimizam njemačkih partnera i medija s kojima smo se susreli na ITB-u. Najviše dolazaka i noćenja prošle godine u Zagrebu ostvarili su upravo gosti iz Njemačke, što je rezultat dobro targetiranih i osmišljenih marketinških kampanja prema ciljnim segmentima tržišta, nastupa na svjetskim turističkim sajmovima i kongresnim burzama te obogaćivanja ponude u suradnji s institucionalnim i privatnim partnerima. Turistički rezultati iz prošle godine te sjajan početak 2023. s porastom broja noćenja od 8 % u odnosu na 2019. pokazuju da se turizam uistinu vratio u Zagreb na velika vrata”, kazala je Martina Bienenfeld.

Gosti iz Njemačke su u 2022. prvi po ostvarenim ukupnim dolascima i noćenjima u Zagrebu, točnije ostvarili su porast od 56% u dolascima (80.090) i 59% (156.512) u noćenjima. U prva dva mjeseca ove godine nastavljaju s porastom od 40% u dolascima i noćenjima. Zanimljivo, produljio se i prosječan broj noćenja koji sad iznosi 2.2 noći.

⬇ POGLEDAJTE FILM ⬇