VIDEO: FER promovirao 467 magistara inženjera, u nedjelju promocija prvostupnika

Foto: Press

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) promovirao je 467 magistara inženjera, koji su završili diplomski studij u akademskoj godini 2022./2023.

Svečanu promociju diplomanata FER-a, koji su među najtraženijim stručnjacima na tržištu još i za vrijeme studija, otvorio je dekan prof. dr. sc. Vedran Bilas, a magistrima su se, uz čestitike i pokoji savjet, obratili i istaknuti stručnjaci u vodećim tehnološkim poduzećima, Ivana Fazinić i Gordan Kreković, ujedno članovi Alumni odbora FER-a.

“Neka ova današnja svečanost ne bude nužno i vaš rastanak od FER-a. Pozivam vas da ostanete povezani s Fakultetom i nakon što ste diplomirali. Uključite se aktivno u našu bogatu alumni zajednicu i postanite dio društva koje iz Hrvatske radi velike stvari za cijeli svijet. Budite građani Europe, otvoreni za suradnju i učenje, i donosite znanja i iskustva kojima zajedno činimo Hrvatsku sjajnim mjestom za rad i život”, poručio je dekan Bilas.

I Ivana Fazinić, voditeljica Odjela isporuke projekata u IT tvrtki Q, magistre je pozvala da se pridruže alumni zajednici. “Alumni odbor FER-a radi na pripremi mentoring programa za studente i mlade alumne. Kad program službeno krene, pozivam vas da mu se priključite, obogatite svoje znanje i proširite svoju mrežu kontakata. Imat ćete mogućnost odabrati mentora koji će vam pomoći u nekom, za vas važnom području.”

Foto: Press

Strpljenje i dosljednost, istaknuo je pak direktor Visage Technologiesa Gordan Kreković, prečac su za efikasno bavljenje teškim problemima.

“Oni omogućuju da radite brže i kvalitetnije, da dugoročno nadmašite svoje ciljeve, da s većom lakoćom upijate nova znanja i vještine te tako postanete najbolji u onome što radite. I tako pristupajte svemu”, rekao je Kreković te pozvao magistre da “slijede svoje snove jer, upravo uz to strpljenje i dosljednost, mogu postići nezamislivo”.

Okupljenima su se u ime magistara obratili Ivo Grđan, Josip Hrvatić, Filip Grebenar i Evita Šopp, a svečanu atmosferu dodatno je svojim nastupom obogatio mladi gitarist Jure Černeha.

U nedjelju, 10. prosinca, u Studentskom centru održat će se i promocija FER-ovih prvostupnika.