Vesna Škare Ožbolt u intervjuu Nacionalu objavila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba!

Vesna Škare Ožbolt
Foto: Facebook / ELSA Split

Jumbo plakati s natpisom “Dolazi nam gradonačelnica!” oblijepljeni su krajem prošlog tjedna po cijelom Zagrebu. Lokalni izbori održavaju se tek u svibnju iduće godine, a iza ove zanimljive kampanje ne stoje ni Anka Mrak-Taritaš niti Sandra Švaljek, dvije žene koje su se do sada na zagrebačkim izborima najviše približile gradonačelniku Milanu Bandiću, već – Vesna Škare-Ožbolt, piše Nacional.

Što je danas odvjetnicu, a nekadašnju HDZ-ovu političarku, blisku suradnicu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana koja je od 1995. do 1997. vodila proces Mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, a nakon njegove smrti izašla iz HDZ-a i s Matom Granićem osnovala stranku Demokratski centar, da bi od 2003. do 2006. bila ministrica pravosuđa u vladi Ive Sanadera, natjeralo na ovakav potez?

Vesna Škare-Ožbolt o tome progovara u ekskluzivnom intervjuu za Nacional, u kojem prvi put i objavljuje svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba, a ako pobijedi, bit će prva izabrana žena na toj funkciji.

U intervjuu govori i o mogućim konkurentima, HDZ-u, Vladi Andreja Plenkovića i borbi Nacionalnog stožera protiv koronavirusa.