Večeras na Jelačićevu trgu veliki koncert „Želim život“ Zaklade Ana Rukavina

Na zagrebačkom Trgu bana jelačića danas u 21 sat održat će se osmi po redu koncert ‘Želim život’, kojim Zaklada Ana Rukavina želi zahvaliti svima koji su pridonijeli radu Zaklade, najavljuje Index.hr.

zelim_zivot

„Koncert organiziramo kao zahvalu svim našim volonterima, donatorima, ljudima koji su se upisali u Registar“, rekla je Marija Stapar iz Zaklade, napomenuvši kako će svi izvođači nastupiti besplatno. A njihov popis uistinu je dugačak – Prljavo kazalište, Opća opasnost, Neda Ukraden, Mejaši, Novi fosili, Psihomodo pop, Luka Nižetić, Ivan Zak, Maja Šuput, Željko Bebek, Lana Jurčević, Connect, Sementa Rajhard, Vanda Winter, Goran Karan, Baruni i Ladies.

Tijekom koncerta bit će aktivan i pozivni centar, gdje će se poznata lica javljati na humanitarni telefon.

„Humanitarni broj 060-9000, kao i već nekoliko godina zaredom. Tim pozivom možete donirati Zakladi pet kuna plus PDV. Ta linija je aktualna od 1. do 31. prosinca tako da građani mogu zvati cijeli ovaj mjesec i jednim pozivom donirati jednu kavu“, ističe Stapar. Prošle godine su za vrijeme održavanja koncerta prikupili više od milijun kuna. Zaklada Ana Rukavina osnovana je prije sedam godina. Tada je registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica brojao svega 150 potencijalnih donora. Danas ih je više od 42.000.

„To su ljudi koji su se priključili Registru na više od 235 akcija. I dalje ih organiziramo. Moguće je uostalom, osim na našim akcijama, uključiti se u Registar u transfuzijskim centrima u devet hrvatskih gradova i naravno, na Zavodu za tipizaciju tkiva u KBC-u Zagreb, na Rebru“. Iz hrvatskog Registra dosad je izdano ukupno 37 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente. Inače, Zaklada je pokrenula novi program – stipendiranje mladih hematologa.

„Nadamo se početkom sljedeće godine da mladi stručnjaci iz Hrvatske odlaze u svijet. Imamo već dogovor s nekim Sveučilištem u Americi da se tamo uče novim metodama liječenja i onda se vrate ovdje i to primjenjuju. Da nema više toliko malih Nora i ostalih koji moraju ići van na skupa liječenja. Želimo im to omogućiti i ovdje“, poručila je Stapar.