Vatrogasna postrojba Novi Zagreb dobila opremu vrijednu gotovo milijun kuna

Vatrogasna postrojba Novi Zagreb dobila opremu vrijednu gotovo milijun kuna
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je Vatrogasnoj postrojbi Novi Zagreb predao vrijednu opremu za spašavanje i pretraživanje.

“Grad Zagreb ima najbolje opremljenu vatrogasnu jedinicu kako profesionalnu tako i dobrovoljnu, najviše vatrogasaca i vozila, što se i očekuje od metropole”, rekao je Bandić te dodao da su vrhunsko obučeni vatrogasci s vrhunskom opremom imperativ našega grada.

“Bez obzira na to, želio bih da naši vatrogasci, koji bdiju 24 sata nad gradom, imaju što manje posla i intervencija”, dodao je Bandić.

“Donirali smo mobilni generatorski agregat na prikolici od 140 kw,  pet cisterni od 1500 litara, opremu za podupiranje u ruševinama, temperaturne rezače kojima se mogu presjeći protuprovalna vrata i vibraskok za tražnje u ruševinama pomoću kojih se može detektirati da li se netko nalazi u njima”, objasnio je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacija Pavle Kalinić.

Zapovjednik Javno vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih istaknuo je kako se radi se o tradicionalnoj polugodišnjoj donaciji Grada kojom pomažu zagrebačkom vatrogastvu, odnosno njihovoj operativi.
 
Nakon primopredaje vatrogasci, koji su ujedno i članovi postrojbe Civilne zaštite za traganje i spašavanje, izveli su demonstraciju s novom opremom.