Milana Vuković Runjić nova je pročelnica zagrebačkog Ureda za kulturu

Milana Vuković Runjić nova je pročelnica zagrebačkog Ureda za kulturu
Foto: Screenshot HTV

Milana Vuković Runjić nova je pročelnica Ureda za kulturu grada Zagreba. Ova popularna književnica na tu je funkciju stigla nakon Nakon Tedija Lušetića i Ivice Lovrića.

Kažemo li da je Vuković Runjić samo književnica, pogriješit ćemo jer ona je do jučer bila gradska zastupnica, godinama vodi izdavačku kuću ‘Vuković & Runjić’, u kojoj organizira i radionice kreativnog pisanja, a na prošlim parlamentarnim izborima bila je i kandidatkinja stranke Milan Bandić 365 za ministricu kulture, objavio je HRT.

Političkog iskustva joj, dakle, ne nedostaje, aktivna je sudionica zagrebačkog kulturnog života, no to može biti i olakotna i otežavajuća okolnost jer u politici je teško svima udovoljiti.

“Najviše se veselim suradnji s ljudima i svemu novom što me čeka. Za mnom su dvije dragocjene godine u Skupštini Grada Zagreba u kojima sam dosta naučila o toj polifoniji, o raznolikosti razmišljanja o svakom problemu”, rekla je Milana Vuković Runjić gostujući u HTV-ovoj emisiji Vijestima iz kulture.

Priznaje da je puna je planova i snova, ali politika ju je naučila da je nešto moguće, a nešto ne, pa je svjesna da će se njezina vječna fantazija o ponovnom otvaranju kavane Corso teško ostvariti.

“Književnica ostajem definitivno, tu nema sukoba interesa, a nakladnica službeno neću biti, što ne znači da se neću itekako i dalje zanimati za književnost s nesmanjenom žarom”, izjavila je Vuković Runjić.