UŽAS: Bolesna starica satima ležala ispred bolnice, nitko joj nije ni pokušao pomoći

UŽAS: Bolesna starica satima ležala ispred bolnice, nitko joj nije ni pokušao pomoći
Foto: Twitter / Naim Leo Beširi

Fotografija starice kako leži na u travi ispred bolnice zgrozila je mnoge korisnike društvenih mreža, prenijeli su je i brojni portali…

Užasna scena snimljena je Sve se odigralo ispred beogradske bolnice na Zvezdari, a detalje je medijima iznijela kćer nesretne žene Ruzmida Oruči.

“Moja majka u dobi od 80 godina šest sati čekala je pred Gradskom bolnicom na Zvezdari u Beogradu… Polusvjesna je ležala na travi i nitko joj nije pomogao”, izjavila je Ruzmida Oruči za portal Nova.rs.

Starica je iz Kliničkog centra prebačena u Gradsku bolnicu, gdje je ostavljena da ispred ustanove čeka na prijem.

“Snimljena su joj pluća i na snimci se vidi da je upala zahvatila oba plućna krila, ali kako piše u dokumentima, virus COVID-19 nije identificiran. U Kliničkom centru dali su joj uputnicu za Gradsku bolnicu, dovezli je ondje i ostavili… S njom nitko nije bio u pratnji, jer su mi i brat i sestra u bolnici, a snaha je u izolaciji”, rekla je Ruzmida Oruči.

Ispričala je kako joj se u jednom trenutku majka javila telefonom i rekla da čeka na prijemu.

“Mislila sam da je u nekoj čekaonici ili negdje u bolnici. No, kad sam je poslije nazvala da vidim kako je, rekla mi je da još čeka i da joj nije dobro. U tom trenutku krenula sam prema bolnici, a dok sam stigla, ona je već bila polusvjesna, buncala je i ležala na travi… Prišla joj je samo jedna žena i dala malo vode”, ispričala je ogorčena žena Ruzmida Oruči.

Doznala je da su njezinu majku ostavili su ispred Gradske bolnice gdje je čekala satima, bez pratnje. Kad je nseretna starica toliko iznemogla da više nije mogla stajati srušila na travu i ostala ležati. Nitko od zaposlenika bolnice i prolaznika nije joj prišao.

“Nije ljudski ženu tako ostaviti vani. To što netko ima 80 godina, ne znači da nema pravo liječiti se i živjeti. Kako možete gledati ženu koja leži na travi ispred bolnice i ne prići joj, ne pitati što joj je? Pa nije sjela na travu kao na livadi, doslovce je ležala polusvjesna”, kazala je Ruzmida Oruči.

On je tražila od odgovornih u bolnici objašnjenje, pitala je zašto joj nisu primili majku, no dobila je odgovor “kako je sve bilo puno”.

“Samo su mi kratko rekli da nema mjesta, kao i da je to COVID bolnica, a da mojoj majci u dokumentima piše da ona nema koronu… Ali tko ju je onda ondje doveo, pitala sam ih. Pa nije došla sama! Na to nisam dobila odgovor”, izjavila je ogorčena Ruzmida Oruči.