Usvojen gradski proračun, oporbeni zastupnici koji su ga podržali ekspresno izbačeni iz svojih stranaka

Usvojen gradski proračun, oporbeni zastupnici koji su ga podržali ekspresno izbačeni iz svojih stranaka
Foto: Facebook

Na današnjoj sjednici zastupnici Gradske skupštine usvojili su gradski proračun za 2010. godinu u iznosu od 8,19 milijardi kuna.

Za proračun, koji je od ovogodišnjeg veći za 185 milijuna kuna u odnosu na ovu godinu, glasalo je 26 zastupnika, protiv su bila 24, a suzdržanih nije bilo.

Pored 23 zastupnika vladajuće koalicije, proračun su poduprla i tri oporbena zastupnika, i to Miroslavu Polovanec (HSLS), Jozo Miličević (Nezavisna lista Zagreb) i Ilija Ćorić (HSS).

Odmah nakon toga njih trojica isključeni su iz svojih dosadašnjih stranaka.

“Donijeli smo odluku da se dosadašnji glavni tajnik stranke i zastupnik u Skupštini grada Zagreba zbog današnjeg poteza mimo svih konzultacija i bilo kakvog dogovora sa strankom momentalno udalji iz stranke i dobije otkaz s dužnosti koju je profesionalno obavljao”, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Predsjednik HSLS-a, te saborski i gradski zastupnik Darinko Kosor također je u četvrtak najavio da Polovanec više neće biti član HSLS-a, niti njihova kluba u skupštini.

“Zastupnik Jozo Milićević odlučio je glasati suprotno odluci tijela stranke i zbog toga više nije član Nezavisne liste Zagreb”, priopćeno je iz te stranke.

“Članovi Nezavisne liste Zagreb u Gradsku skupštinu su došli na platformi koja je bila jasno usmjerena protiv gradonačelnika Milana Bandića i njegovog načina upravljanja Gradom, a proračun je temeljni akt koji omogućuje takvu lošu praksu. Ne možemo prihvatiti da zastupnici koji su od građana izabrani na opozicijskoj platformi, na kraju svojim glasovima podrže vladajuće, odnosno gradonačelnika”, stoji u priopćenju koje je potpisala Marijana Sumpor, v.d. predsjednica Nezavisne liste Zagreb.