Umro šef koji je izvlačio novac, 40.000 kuna HRT-u mora vratiti student

hrt-zgradaDok je bio student, Siniša Mujkić iz Koprivnice primao je preko šefa obračuna honorara na HTV-u uplate za fiktivne poslove, a iznos umanjen za 5 posto provizije vraćao je HTV-ovom šefu. Budući da je “posao” otkriven i slučaj dospio na sud, a šef obračuna honorara Artur Kosanović, u međuvremenu umro, sud je presudio da novac mora vratiti Mujkić!

Presudom koprivničkog Općinskog suda naloženo mu je da HRT-u isplati 24.000 kuna sa zateznim kamatama i troškovima suđenja, što prelazi više od 40.000 kuna.

Prema pisanju portala Podravski.hr, Mujkić se na sudu se branio da nema osnova da on vraća cjelokupan iznos duga budući da je utvrđeno da je on zadržao samo pet posto. Sud nije prihvatio te argumente jer, kako je navedeno u presudi, nije ključno što je Mujkić preko posrednika novac vratio Kosanoviću, a znao je da uplate koje je primio od HRT-a nisu legalne.

Siniša Mujkić, kako doznaje Podravski.hr, jedan je od 200-tinjak osoba iz cijele Hrvatske koje su se našla na sudu zbog istih optužba.