Pao “poljoprivrednik”, zasadio marihuanu vrijednu tri milijuna kuna

marihuanaU policijsku zasjedu na brdu iznad Makarske jučer je upao 42-godišnjak dok je na tri parcele okopavao marihuanu čiju vrijednost na ilegalnom tržištu policija procjenjuje na tri milijuna kuna, priopćila je danas na izvanrednoj konferenciji na novinare splitska policija.

Načelnik makarske policijske postaje Hrvoje Boban rekao je da su osumnjičenika uhitili dok je okopavao marihuanu na tri parcele na brdu. Tom je prilikom pronađeno 438 stabljika marihuane visoke od 33 do 175 centimetara.

U njegovu stanu pronađeno je više od tri kilograma marihuane, 110 grama sjemenki te droge, vaga za precizno mjerenje, poluautomatska puška sa 63 komada pripadajućeg streljiva, 230 komada streljiva promjera 7,62 milimetra, sedam komada tromblonskog streljiva, tri komada manevarskog streljiva, 14 komada detonirajućih kapisla te 56.000 kuna u domaćoj i stranoj valuti.

Boban je rekao da je policija osumnjičenika kazneno prijavila Općinskome državnom odvjetništvu zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droga te zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Neslužbeno se doznaje da je policija “imala operativna saznanja” da je parcela površine 250 četvornih metara skrivena u brdu. Osumnjičeni muškarac dosad nije evidentiran zbog zloporabe droga.

Pronađena marihuana bila je namijenjena širemu makarskom području i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Policija istražuje je li još netko sudjelovao u proizvodnji marihuane u Zaostrogu.