UHIĆEN PROVALNIK: U dva dana provalio u četiri ugostiteljska objekta na području Maksimira i Dubrave

Ilustracija | Foto: MUP

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela “teška krađa” provaljivanjem od kojih je jedno ostalo u pokušaju.

“Sumnja se da je 39-godišnjak 4. i 5. kolovoza 2023., s ciljem oduzimanja i protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, u večernjim ili noćnim satima, dolazio do ugostiteljskih objekata na području Maksimira i Dubrave. U pogodnom trenutku, sumnja se, prikladnim bi alatom nasilno otvarao vrata ili prozore objekata, a zatim u njih ulazio i otuđivao novac, najčešće polog iz blagajne ugostiteljskog objekta. U tri je navrata u namjeri otuđenja uspio dok je u jedan objekt provalio kroz prozor, ušao u prostor s namjerom krađe, a potom iz ladice uzeo metalnu kasu no u njoj, po otvaranju, nije bilo novca zbog čega ju je ostavio i udaljio se s mjesta događaja”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 650 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su dostavili posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok su 39-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku.