Uhićen muškarac (44) koji je zapalio skupocjeni Mercedes na Laništu, imao je i pomagača

Uhićen muškarac (44) koji je zapalio skupocjeni Mercedes na Laništu, imao je i pomagača
Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje da je u prosincu prošle godine na Laništu podmetnuo požar pod Mercedes GLE.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se 3. prosinca 2019. godine oko 1.15 sati, osumnjičeni 44-godišnjak, zbog poslovnih nesuglasica, dovezao osobnim automobilom na Lanište zajedno s još jednom zasad nepoznatom muškom osobom, na tom su području parkirali te je osumnjičeni pješice otišao do parkirališta da se uvjeri da se tamo zaista nalazi parkirani osobni automobil marke Mercedes GLE zagrebačkih registarskih oznaka, a za kojeg je znao da koristi oštećeni, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Potom vratio do svojeg vozila, gdje je uzeo kanistar s lakozapaljivom tekućinom te zajedno s drugim muškarcem došao do Mercedesa, polio po vanjskoj strani poklopca motora lakozapaljivom tekućinom dok ga je drugi muškarac pokušao zapaliti tako da je na vozilo bacio upaljenu cigaretu koju je pušio do toga trenutka.

Nakon toga obojica su se udaljili, ali budući da nije došlo do zapaljenja, vratili su se nazad. Potom su preostalom lakozapaljivom tekućinom namočili tkaninu s kojom je drugi muškarac prišao Mercedesu te na njega ovaj put bacio zapaljenu tkaninu uslijed čega je došlo do zapaljenja vozila.

Požar se proširio i na susjedno parkirano vozilo marke VW Polo te je došlo do oštećenja njegove bočne strane, a počinitelji su pobjegli.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 450.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičen je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.