Uhićen “Fantom s Trešnjevke”: Uporno je uhodio 24-godišnju djevojku, ulazio u dvorišta, virio kroz prozore…

Foto: ZG express

Nakon dojave građana, zagrebačka policija uhitila je muškarca koji već dvije godine uhodi 24-godišnju djevojku te nepozvan ulazio u dvorišta kuća te je stoga nazvan “Fantom s Trešnjevke”.

“U ponedjeljak, 2. svibnja oko 22.10 sati policijski službenici zaprimili su dojavu građanina da je u Ivanečkoj ulici na Trešnjevci uočio osobu u dvorištu koja gleda kroz prozore kuće. Kad je policija stigla na adresu, muškarac je već bio pobjegao, ali temeljem korisnih informacija koje su žurno prikupljene, policajci s Trešnjevke krenuli su u potragu za njim. Brzo su na terenu uočili moguću traženu osobu, koju su doveli u službene prostorije”, priopćila je PU zagrebačka.

Kroz kriminalističko istraživanje, policijski službenici su utvrdili da je 41-godišnjak osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela “nametljivo ponašanje” na štetu 24-godišnjakinje.

Naime, sumnja se da je od početka travnja do polovice srpnja 2020. godine ustrajno, u više navrata pratio te uhodio oštećenu, pokušavajući s njom uspostaviti kontakt koji je ona nedvojbeno odbijala.

Također ju je bez njezine volje dočekivao ispred adrese zaposlenja da bi se potom biciklom vozio pored nje sve do adrese stanovanja, što je kod djevojke izazivalo tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost.

Osumnjičeni je i u 2022. godini, točnije od sredine ožujka pa sve do uhićenja, nastavio s gotovo identičnim protupravnim ponašanjem nastavljajući izazivati strah oštećene.

Kroz provedeno kriminalističko istraživanje policijski službenici s Trešnjevke su došli do korisnih saznanja da se je 41-godišnjak u proteklom razdoblju ponašao i društveno neprihvatljivo na način da je zalazio u dvorišta obiteljskih kuća te se zagledavao kroz prozore, ali time nije ispunio obilježja kaznenog djela i prekršaja.

Zbog svoga takvog učestalog neprihvatljivog i nadasve neobičnog ponašanja, građani su ga prozvali “Fantomom s Trešnjevke”.

Po uhićenju 41-godišnjaka, pisanim se putem Policijskoj upravi zagrebačkoj obratio građanin koji je, između ostalog, napisao, navodeći:

“Na poziv su se odazvala dva mlada policijska službenika koji su jako profesionalno pristupili cijelomu slučaju i koji su imali vremena saslušati cijeli događaj. Veliko hvala policijskim službenicima, radi njih sam mirno spavao noćas! Bravo dečki, svaka vam čast i veliko hvala na trudu i zalaganju.”

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.