UHIĆEN DILER (27): Drogu dobivao poštom iz inozemstva pa preprodavao u Zagrebu

UHIĆEN DILER (27): Drogu dobivao poštom iz inozemstva pa preprodavao u Zagrebu
Foto: PUZ

Zagrebačka policija otkrila je i uhitila muškarca (27) koji je poštom na kućnu adresu dobivao pošiljke opojnih droga te ih potom preprodavao u Zagrebu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni na zasada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje u vremenskom periodu od kolovoza 2018. do kolovoza 2019. godine, na području Njemačke i Nizozemske naručio i kupio najmanje 912,7 grama amfetamina, od čega su mu oko 281 grama amfetamina u tri pošiljke poslane na kućnu adresu, dok je druga droga tj. pošiljke zadržane u carinskoj službi u Njemačkoj, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Tijekom jučerašnjeg dana, 19. kolovoza 2019. godine obavljene su pretrage navedenih pismovnih pošiljaka kojom prilikom je u tri pošiljke ukupno 281 gram amfetamina.

Ujedno je temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu obavljena pretraga stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni te je pronađeno prijenosno računalo i 200 eura za koje se sumnja da je pribavljeno preprodajom droge.

Nakon dovršenom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.