UHIĆEN 55-GODIŠNJAK: Policija mu u kući pronašla laboratorij za uzgoj marihuane i pravi arsenal oružja

Foto: PU zagrebačka

U blizini Zagreba pronađen je još jedan ilegalni laboratorij za proizvodnju marihuane, a u kući je pronađeno i vatreno oružje, i to povelik arsenal.

“Sumnja se da je 55-godišnjak, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u kući na području mjesta Okuje uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu, nakon čega je tako uzgojenu drogu usitnjavao, vagao, prepakiravao i prodavao krajnjim korisnicima. Ujedno se sumnja da je, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, na zasad neutvrđen način nabavio i bez prethodnog odobrenja neovlašteno posjedovao vatreno oružje čije je nabavljanje i posjedovanje građanima zabranjeno ili dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje, a koje je potom sakrio u kući u kojoj boravi”, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Foto: PU zagrebačka

Policijski su službenici 25. ožujka pretragom kuće u mjestu Okuje pronašli ukupno 1181 grama marihuane pakirane u tri staklenke i tri plastične vrećice, vagu za precizno mjerenje težine, improvizirani laboratorij za uzgoj bilja koji se sastoji od sedam električnih lampi sa sjenilima te šest električnih prigušnica i 35 komada stabljika marihuane visine od 10 do 50 cm.

Pretragom je također pronađena jedna automatska puška marke AK 47, jedna puška Winchester model 1300, 1067 komada raznovrsnog puščanog streljiva kalibra 7,62 mm, pet komada puščanog streljiva kalibra 12, jedan komad puščanog streljiva kalibra. 16, jedan komad pištoljskog streljiva kalibra 9 mm, 50 komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm, 84 komada pištoljskog streljiva kalibra 45, jedan spremnik za automatsku pušku kalibra 7,62 mm i jedan metalni okrugli spremnik za automatsku pušku kalibra 7,62 mm.

55-godišnjaku se na teret stavljaju dva kaznenih djela – “neovlaštena proizvodnja i promet drogama” te “nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Foto: PU zagrebačka
Foto: PU zagrebačka
Foto: PU zagrebačka