Uhićen 51-godišnjak koji je na Borongaju, koristeći ventilaciju i umjetno svjetlo, uzgajao marihuanu

Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija uhitila je 51-godišnjaka zbog koji je na području Borongaja u improviziranom laboratoriju uzgajao marihuanu.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane u točno neutvrđenom vremenskom periodu na adresi stanovanja na području Borongaja, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilacije i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja, priopćila je PU zagrebačka.

U tom je prostoru sadio marihuanu, koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.

Obavljenom pretragom stana pronađena su dva improvizirana laboratorija s uređajima za ostvarivanje uvjeta za umjetni uzgoj bilja u kojima je pronađena ukupno 21 zasađena stabljika konoplje-marihuane visine do 20 centimetara te ukupno 249 grama marihuane i digitalna vaga, stoji u priopćenju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.