UHIĆEN 28-GODIŠNJAK: Pokušao u Hrvatsku prevesti 30 ilegalnih migranata, skrivao ih među paletama s robom

Ilustracija | Foto: MUP

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška uhićen je 28-godišnji hrvatski državljanin koji je kamionskoj prikolici pokuzšao u Hrvatsku prevesti 30 ilegalnih migranata.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 13. ožujka, oko 22.15 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski i carinski službenici kontrolirali su teretni automobil s priključnim vozilom kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Republike Hrvatske.

Zbog sumnje da se u priključnom vozilu nalaze skrivene osobe, obavljena je detaljna kontrola, kojom prilikom je u tovarnom prostoru priključnog vozila između paleta s robom pronađeno 30 osoba.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak iz koristoljublja omogućio stranim državljanima nedozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku. Utvrđeno je da se radi o 30 državljana Republike Turske, kojima je sukladno odredbama Zakona o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku te su vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.

Policijski službenici su 28-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Schengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.