“Udomljavanje je fora”, akcija u subotu istovremeno u dva grada

udomljavanjePrva ovogodišnju akcija “Udomljavanje je fora” održat će se u subotu, 28. veljače 2015., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te Trgu kralja Tomislava od 10 do 12 sati u Virovitici.

Akciju organiziraju Grad Zagreb, i gradsko sklonište Azil Dumovec u suradnji s udrugama Laki iz Virovitice, Gradom Viroviticom, Skloništem za životinje Virovitica te Prijateljima životinja. “Udomljavanje je fora” ovaj put obilježava Svjetski dan kastracija.

Brojne akcije se u svijetu održavaju povodom Svjetskog dana kastracija, koji se obilježava 24. veljače, a u hrvatskim gradovima ima previše životinja koje lutaju a udruge za zaštitu životinja i skloništa nemaju dovoljno resursa da omoguće boravak ili da ih sve udome. Ima prekrasnih kućnih ljubimaca koji nikad ne dobiju mogućnost za udomljavanjem, jer ih je jednostavno previše. Kastracija je učinkovit i human način da se životinjama spasi život, uobičajen i jednostavan zahvat koji provode veterinari kako bi se spriječilo nastajanje neželjenih legala štenaca i mačića.

U Zagrebu se programi kastracija provode već godinama, a i ostale gradove su pozvani da se priključe. Kao i Zagreb, grad Virovitica jedan je od nekoliko hrvatskih gradova koji imaju sklonište s ‘no kill’ politikom. Sklonište za životinje Virovitica napominje da, usprkos velikim naporima i trudu koji svakodnevno ulažu u dobrobit svojih štićenika, ovakvo utočište ne bi moglo opstati bez podrške Virovitičana, udruga i gradskih vlasti.

Cilj akcije ‘Udomljavanje je fora’ je poticanje građana na odgovornost prema kućnim ljubimcima, ali i podsjetnik na potrebu udomljavanja velikoga broja napuštenih životinja. Pozivamo vas da nas posjetite na našem velikom štandu kod sata, a na akciju i odgovorno vlasništvo poziva i Mario Petreković! https://www.youtube.com/watch?v=u4aaf81-4BI

Royal Canin nakon akcije za pse udomljene u sljedeća dva vikenda, udomitelje podržava hranom Royal Canin prema veličini udomljenog psa i zaštitom protiv buha i krpelja Frontline za mjesec dana (ampulu Frontline Combo)!