Učenik nožem ubio profesoricu u strukovnoj školi pa sam nazvao policiju

Foto: Pixabay

U gradu Ibbenbürenu na sjeverozapadu Njemačke 17-godišnji učenik uhićen je zbog ubojstva svoje profesorice, priopćile su jučer vlasti.

Incident se dogodio u strukovnoj školi u kojoj je 55-godišnja profesorica radila. Glasnogovornik ureda javnog tužitelja u Münsteru je potvrdio da je maloljetnik nakon počinjenog zločina pozvao policiju i predao se bez otpora, piše Index.

Profesorica je tijekom jučerašnjeg poslijepodneva bila sama u učionici strukovne škole kada ju je posjetio osumnjičeni. Dječak je navodno nožem napao i ubio profesoricu.

Još uvijek se ne zna motiv zločina, zašto je profesorica bila sama i kako je osumnjičeni za to znao, piše DW.

Na mjestu zločina su se pojavila brojna policijska patrolna vozila i spasilački helikopter. Glasnogovornik policije je najavio da bi se osumnjičeni danas trebao pojaviti pred sucem.

Osumnjičenom učeniku se već trenutno sudi u zapadnoj Njemačkoj zbog planiranja masovne pucnjave u svojoj školi u Essenu.

U optužnici je navedeno da su njegove mete trebale biti nastavnici i drugi učenici.

Ured saveznog tužitelja je priopćio da je 17-godišnjak u napadu u tom slučaju planirao koristiti i eksplozivne naprave s namjerom da se to shvati kao teroristički napad motiviran desničarskim ekstremizmom.