UBIO SE U POLICIJSKOJ POSTAJI: “Naglom kretnjom uzeo vatreno oružje i njime počinio samoubojstvo”

Policija
Ilustracije | Foto: PU zagrebačka

U službenim prostorijama zagrebačke policije danas se ubio osumnjičenik nad kojim je policija provodila kriminalističko istraživanje.

“Danas, 25. studenoga u 13.23 sati u privremenim službenim prostorijama I. policijske postaje Zagreb hrvatski državljanin nad kojim se provodilo kriminalističko istraživanje počinio je samoubojstvo vatrenim oružjem”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Prema prvim informacijama za osumnjičenog je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da zakonito posjeduje više komada vatrenog oružja koje je prilikom pretrage doma dragovoljno izručio. Policijski službenici su oduzeli navedeno oružje te su u službenim prostorijama započeli formalni postupak privremenog oduzimanja, odnosno popisivanja vatrenog oružja.

Osumnjičeni muškarac, koji je do tada u potpunosti surađivao s policijskim službenicima i svojim ponašanjem nije pokazivao znakove da bi naudio sebi ili policijskim službenicima, u jednom trenutku je naglom kretnjom uzeo jedno od vatrenog oružja te njime počinio samoubojstvo.

Odmah po saznanju za događaj, glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim policijskih službenika Ravnateljstva policije kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja. Očevid na mjestu događaja obavit će Županijsko državno odvjetništvu u Zagrebu, stoji u priopćenju PU zagrebačke.