U Zagrebu 558 novozaraženih, od danas novi model uzimanja briseva

"Štampar" je prvi u Hrvatskoj uveo "drive in" dijagnostiku, uskoro je uvode i zagrebački domovi zdravlja
Foto: Zagreb.hr

U Zagrebu je u prorekla 24 sata zabilježeno 558 novih slučajeva zaraze koronavirusom, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba Vjekoslav Jeleč.

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar” od danas je uveo novi model uzimanja briseva na koronavirus za građane te će se na testiranje moći doći isključivo uz prethodnu narudžbu na online platformi putem ovog linka – https://prijavnicentar.hr/testiranje/stampar.

“Kako bi se smanjile gužve za testiranja na koronavirus koje svakim danom postaju sve veće te radi što bolje učinkovitosti provođenja dijagnostike, NZJZ Dr. Andrija Štampar od ponedjeljka, 26. listopada, uvodi novi model uzimanja briseva na koronavirus, neovisno o svrsi testiranja”, navodi se u priopćenju.

Građani će na tim stranicama moći odabrati željeni termin testiranja, a samom testiranju moći će pristupiti od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati. Nedjeljom i blagdanima testiranje će se odvijati od 8 do 10 sati.

Zavod će svakodnevno dodjeljivati 500 termina testiranja (u jednoj je minuti moguće testirati dvije osobe), a građane mole da koriste online model plaćanja i da unaprijed ispune obrazac s podacima kako bi ih mogli povratno izvijestiti o rezultatima testiranja.

Ako su popunjeni termini za određeni dan, testiranje će se i dalje moći obaviti u covid-ambulantama u domovima zdravlja.