U Zagrebačkoj županiji 20 novozaraženih, virus ušao u centar za rehabilitaciju na području Dugog Sela

Ilustracija | Foto: Canva

U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze. Virus je ušao i u jedan centar za rehabilitaciju na području Dugog Sela.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do petka, 2.10.2020. do 10:00 sati evidentirano je 836 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 557 osoba, a 17 ih je preminulo. Trenutno su aktivna 262 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 20 osoba (1 Grad Samobor, 2 Grad Zaprešić, 5 Grad Velika Gorica, 8 Grad Dugo Selo, 2 Grad Vrbovec, 2 Općina Brckovljani), a izliječena je 1 osoba.

Od 20 novooboljelih osoba 11 su kontakti prethodno oboljelih, 2 su slučaja zaraze povezana s privatnim proslavama, 1 je slučaj povezan s boravkom na obali, a 1 s boravkom u bolnici, dok je za 5 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 63 osobe.

Zbog jedne pozitivne djelatnice, u tijeku je epidemiološka obrada u jednom centru za rehabilitaciju na širem području Dugog Sela.