U zagrebačkoj Gradskoj upravi uhodala se evidencija djelatnika otiskom prsta

gradska-uprava_zgradaPristanak da ih se evidentira kada dolaze, izlaze i odlaze s posla iz Gradske uprave dalo je čak 2500 zaposlenika, a njih 16 iskoristilo je pravo na alternativni način provjere putem PIN-a, kojim također prijavljuju dolaske i odlaske s posla. Nova metoda zasad se primjenjuje samo u zgradi na Trgu Stjepana Radića, a sustav bi se mogao proširiti i na druge ustanove Grada, piše Večernji list.

„Biometrijska metoda od početka siječnja 2014. primjenjuje se u zgradi Gradske uprave. Riječ je o nadogradnji postojećeg sustava evidencije i kontrole radnog vremena koja će se i dalje implementirati“, kazali su u Gradskoj upravi.

Za biometrijsku metodu identifikacije Grad će platiti oko 200 tisuća kuna, a kako su prije kazali, time će se suvremenije, brže i pravednije voditi evidencija o satima provedenim na poslu i neće biti švercanja.

Iz Sindikata zaposlenika Gradske uprave kažu da do sada nisu imali pritužbe zaposlenika jer su osigurani svi uvjeti, pa i za radnike koji ne žele da ih se provjerava otiskom prsta. „Stručne službe za obračun plaća tako će lakše izračunati koliko je tko radio, a do sada nismo imali zabilježen slučaj da je nekomu smanjena plaća radi manjka radnih sati“, kazao je Vlado Korbar, predstavnik sindikata.