U utorak se na Jarunu održava zanimljiv košarkaški turnir, prijave su još otvorene

Ilustracija | Foto: Pixabay

Povodom Europskog tjedna sporta, u utorak 29. rujna u 11 sati, na košarkaškim terenima RSC Jarun, održat će se Košarkaški turnir “kako si?”.

Turnir se održava organizaciji Sportske udruge Filozofskog fakulteta, Udruge mladih i za mlade Forum za održivi razvoj Zeleni prozor i Udruge studenata psihologije kako si? te uz podršku Ministarstva turizma i sporta.

Ovom manifestacijom želi se osvijestiti važnost čuvanja psihofizičkog zdravlja, pogotovo u izazovnim vremenima kakva su danas.

Na turniru će se održati košarkaški turnir 3×3, natjecanje u košarkaškim vještinama te natjecanje u tricama, a pobjednike natjecanja čekaju vrijedni trofeji i nagrade.  

“Glavni cilj ovog događaja jest skrenuti pozornost šire javnosti na važnost održavanja fizičke aktivnosti kako bismo u nadolazećim mjesecima i mentalno bili u stanju podnijeti izazove ove izvanredne situacije kojoj se ne nazire skori kraj. Turnir se održava u čast i na spomen Emila Šćukaneca koji je bio član naše košarkaške sekcije, student Filozofskog fakulteta i dragi prijatelj mnogih današnjih sudionika”, izjavio je predsjednik Sportske udruge Filozofskog fakulteta Tomislav Bunjevac.  

Osim sportskih aktivnosti, udruga kako si? održat će edukativnu radionicu o brizi za mentalno zdravlje kako bismo lakše živjeli u ovim izazovnim vremenima. Interaktivna radionica Prva pomoć za psihičko zdravlje sudionicima će omogućiti da prepoznaju i definiraju kada i kako im se pojavljuju smetnje u svakodnevnom funkcioniranju, ponuditi jedinstvene metode prevencije istih te pomoći u istraživanju osobnih faktora koji bi mogli pomoći u stvaranju lakšeg i jednostavnijeg svakodnevnog života.

“Kraj svih ekonomskih, zdravstvenih i drugih problema s kojima se suočavamo tijekom pandemije koronavirusa, zaboravili smo na mentalno zdravlje svih građana, a posebice mladih. Mentalno zdravlje mora postati tema o kojoj se ne bojimo svakodnevno pričati, a jednako tako svi mi imamo odgovornost osvrnuti se oko sebe i pomoći osobama koje se bore s teškim situacijama i mislima”, poručila je Kaja Pavlinić, predsjednica udruge mladih i za mlade Forum za održivi razvoj Zeleni prozor. 

Prijave za sve aktivnosti moguće su putem e-mail forme te uživo na dan turnira (za sportska natjecanja od 10 do 11 sati, a za radionice tijekom trajanja turnira). Sudjelovanje u aktivnostima turnira je besplatno. 

Više informacija možete pronaći na službenom Facebook eventu, a za sve upite ili prijave tu je email: [email protected]

Organizatori napominju da je događaj organiziran u skladu s epidemiološkim preporukama Nacionalnog stožera.