U Umagu počinje prvi međunarodni turnir u nogometu na pijesku

Uoči prvog međunarodnog turnira u nogometu na pijesku Umag Beach Soccer Masters 2013., koji počinje u petak u uvali sportskog centra Stella Maris u Umagu održana je konferencija za novinare, a o ideji i planovima organizacije govorio je direktor turnira Dragan Đukanović.

Bugarska-reprezentacija

„Cilj ovog turnira je promocija zasad nepostojeće discipline u Hrvatskoj i stvaranje nukleusa hrvatskog nogometa na pijesku – klubova, reprezentacije i konačno lige. Izbornik hrvatske, zasad tek selekcije Robert Grdović pri sastavu je pazio da su igrači mladi pa tako s perspektivom rasta u ovoj i za njih novoj disciplini. Hrvatska selekcija predstavit će se prvi put sutra u revijalnoj utakmici sa, samo za ovu prigodu okupljenom ‘europskom reprezentacijom’, a posebno se veselimo subotnjem susretu sa slovenskom selekcijom“, objasnio je Đukanović.

U službenom dijelu turnira natječu se reprezentacije Bugarske, Češke, Mađarske te Tahitija, domaćina ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u nogometu u pijesku u rujnu.

„Ponosan sam što su se na naš poziv odazvale svjetske reprezentacije A i B skupina, i što ih možemo ugostiti ovdje u Umagu uz pomoć Istraturista i grada Umaga, koji teži postati europska destinacija sportova na pijesku“, dodao je Đukanović.

U Umag je stigao i Gabino Renales, generalni menadžer agencije Beach Soccer World Wide, krovne organizacije koja od 1992. godine, a od 2005. u okrilju FIFA-e, organizira turnire u nogometu na pijesku diljem svijeta. Velik uspjeh BSWW-a je to što je nogomet na pijesku uvršten u ljetne olimpijske igre 2016. u Azerbejdžanu.

„Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj i, iako je ovo tek početak, vidim velik potencijal za razvoj nogometa u pijesku. Vaše predivne plaže i fantastično vrijeme savršeno se uklapaju u našu priču. Bit će ovo odlična prilika za susrete top timova kao priprema i kondicijska vježba za Svjetsko prvenstvo na Tahitiju. Očekujem odlične utakmice, a čast mi je u ovom društvu pozdraviti i hrvatsku selekciju“, rekao je Renales.

Ulaz na spektakl na pijesku slobodan je za sve koju su također spremni bodriti igrače u areni sportskog centra Stella Maris u Umagu u petak i u subotu.

Petak, 28.6.
14:00 Revijalna utakmica Hrvatska – Europa
16:00 Mađarska – Češka
18:00 Bugarska – Tahiti
19:30 Totalni FM After Beach Party

Subota, 29.6.
14:00 Revijalna utakmica Hrvatska – Slovenija
16:00 Utakmica za 3. mjesto
18:00 Finalna utakmica
19:30 Žuja Mix Beach Party